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S. R. O. 295(1)/2010.—In exercise of the Powers conferred by clause
(0} sub-section (2) of Section 5 of the Pakistan Telecommunication (Re-organization)
Act, 1996, the Pakistan Telecommunication Authority has approved an amendment
in the Class Licensing and Registration Regulations, 2007.

The Pakistan Telecommunication Authority is pleased to notify following .
amendments in the Class Licensing and Registration Regulations, 2007 No. S.R.Q.
692 (1)/2007: dt. 11th July 2007.

Short title and Commencement.—(1) These Regulations shall be called
the Class Licensing and Registration (Amendment) Regulations, 2010.

{2) They shall come into force from the date of a gazette notification.

At page No. 3058 after regulation 17 the following new regulation shall be
inserted: ’

7 (A) The licensee shall be obliged to commence any licensed services
within one year from the date of grant of license:

(897)

[2413(2010)/Ex. Gaz.] " Price : Rs. 2.00




398 THE GAZETTE OF PAKISTAN, EXTRA, MAY 3, 2010 {Part1l

Provided that licensees duly authorized to provide more than one licensed
service in their license shall be required to obtain a commencement certificate for all
class licensed services separately in accordance with sub-regulation A (ii) of regulation
17 as provided below.

17(A) (i) The licensee shall not provide any licensed services, within a
period as required in regulation 17 (A) above, to a customer, or accept any payment
from a customer in respect of the Licensed Services to be provided by the licensee,
unless a commencement certificate is issued for each licensed services by the
Authority certifying that the licensee has established the required telecom system
under the provision of the license and is able to provide licensed services.

17 (A) (ii) The licensee shall give 30 days prior notice to the Authority of
the date on which the licensee intends to commence any licensed services to the
customers. The licensee shall co-operate with the Authority in the scrutiny and
investigation of its Telecommunication System and the Licensed Services in connection
with the issuance of a commencement certificate:

Provided that if the current licensees have already commenced their licensed
services without obtaining a commencement certificate, shall be required to obtain
the commencement certificate afresh for provision of licensed services within thirty
(30) days from the date ot gazette notification of these regulations:

Provided further that if the current licensees have not yet commenced their
licensed services they are required to obtain commencement certificate within six
months (06) from the date of gazette notitication of these regulations.

17(A) (iii} Alicensee may apply to the Authority for extension in the required
date of commencement of services, only in exceptional circumstances:

Provided that the application of the licensee for grant of extension in the
date of commencement under these regulations may only be considered by the
Authority if deemed appropriate, and the decision of the Authority shall be final and
binding.

17 (A) (iv) The Authority may. it required, prescribe its Standard Operating
Procedures for issuance of commencement certificate under these Regulations in
accordance with the nature/type of licensed services.

[F. No. 50/Regs/PTA/2005.]
ERUM LATIF,
Depurv Director (Law & Regulations).
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